Lupa en mà

Dimecres, quinzenalment, de 20 a 21'30h, amb Jofre Palau i Jaume Durall Un programa d'informació i reflexió que posa la lupa en els temes d' actualitat, amb col.laboradors de luxe com: June Arechalde, Peix, Anna Duch, Francesc Balagueró i Marcos Ley i amb entrevistats que s'han d'escoltar. Facebook. @Lupaenma

7 comentaris:

  1. Ahir, tot i tenir diferents problemes tècnics, vam aconseguir portar a terme el nostre primer programa amb certa qualitat. Vam tenir l’oportunitat d’escoltar a la Victoria Anderica que ens va aclarir tots els nostres dubtes sobre l’avantprojecte de llei de la transparència i com poder aconseguir una bona democràcia on el ciutadà conegui que es mou a nivell polític i econòmic. Esperem que us hagi agradat i procurarem que al proper programa no hi hagi més incidents.

    Gràcies

    Equip de Lupa en mà

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per qui vulgui més informació del organisme del que vam parlar ahir i en el que participa la Victoria (Acces info), aquí teniu el link: http://www.access-info.org/

      Elimina
  2. Hola de nou a tots/es,

    A partir d’avui mateix ja teniu la possibilitat d’accedir als futurs PODCASTS del programa. Com ja sabeu a l’últim “Lupa en mà” vam tenir els problemes dels talls de llum, i per aquest motiu no va haver la possibilitat de gravar el programa del passat dimecres 9 de Maig.

    De tota manera, i com a contraprestació per tots els nostres seguidors, hem penjat el nostre programa pilot on tractem les retallades en l’educació i els seus efectes, amb un entrevistat de luxe com és el Francesc Balagueró.

    Aquí teniu el link, però tan sols heu d’escriure al buscador de podcasts “lupa en ma”:

    http://itunes.apple.com/es/podcast/podcast-lupa-en-ma/id526658419?ls=1


    Esperem les vostres opinions i que us agradi.

    ResponElimina
  3. Hola a tots/es,

    Recordeu que el proper dimecres 23 de Maig de 20:00 a 21:30 a Radio Ateneu del Clot des de Fem Radio (89.5 Fm o per Internet a http://radioateneu.blogspot.com.es/ oferirem el programa 1.2 de Lupa en Mà.

    El programa 1.2 del proper dimecres 23 de Maig tractarà el tema de la pobresa infantil en general i com afecten les retallades en aquest tema, posant de manifest la importància social que esdevé com a conseqüència.
    Per aquest motiu la nostre entrevistada serà Marga Mari Klose: Professora de Sociologia a la Universitat de Barcelona, doctora en Sociologia per la Universitat de Barcelona, (MSR) Master in Social Policy Research, per la London School of Economics, i Máster de Genere i Deenvolupament, per la Universitat Complutense de Madrid. Ha coordinat diferents projectes de investigació al Instituto de Infància i Món Urbà (CIIMU) i ha realitzat diferents estàncies de formació i investigació a las universitats de Harvard i California Los Ángeles (UCLA). Es autora de
    diverses publicacions sobre polítiques socials de gènere i família, sociologia del cicle
    vital, educació, exclusió social i pobresa.

    Esperem que ens seguiu i us agradi.

    ResponElimina
  4. Hola a tots/es,

    Recordeu que el proper dimecres 6 de Juny de 20:00 a 21:30 a Radio Ateneu del Clot des de Fem Radio (89.5 FM o per Internet a Radio ateneu del Clot oferirem el programa 3.1 de Lupa en Mà.
    El programa 3.1 del proper dimecres 6 de Juny tractarà el tema del cooperativisme i com es planteja com a alternativa al model econòmic actual i subsanador de la crisis econòmica. Posarem de manifest l’existència d’un model cooperatiu en funcionament a Barcelona i ens plantejarem si existeix la possibilitat d’extrapolar-lo arreu o es simplement un cas aïllat.
    Per aquest motiu el nostre entrevistat es al Ivan Mirò i Acedo membre del Projecte de Barri Cooperatiu de Sants i membre de la cooperativa La ciutat invisible. L’Ivan és sociòleg i coautor de diferents llibres i treballs com: El impasse de lo Público, Les cooperatives obreres de Sants, Construint municipi des dels moviments socials i De la protesta al contrapoder, Veus de les places, Treball, valors i canvi. les ruptures en la precarietat, Dibujando nuevas, rápidas figuras. Okupaciones en la transformación metropolitana, Cooperativisme Treball immaterial. Creativitat Territori. publicat per Nexe, d’entre d’altres títols.
    També Participa activament a l’assemblea de Barri de Sants des de 1997.
    És soci de la cooperativa La Ciutat Invisible, on coordina l’àrea d’investigació. Ha impulsat el projecto Barri Cooperatiu, amb la Federació de cooperatives de Cataluña (2009-2011), un programa de promoció, investigació i creació d’eines per l’economia cooperativa a nivell local. Els seus interessos com investigador son els moviments socials, l’economia cooperativa i els estudis urbans.

    http://recercaautonoma.blogspot.com.es/

    No us ho podeu perdre. Esperem que ens seguiu i us agradi.

    ResponElimina
  5. Hola a tots/es,
    Recordeu que el proper dimecres 20 de Juny (es a dir demà) de 20:00 a 21:30 a Radio Ateneu del Clot des de Fem Radio (89.5 FM o per Internet a Radio Ateneu del Clot oferirem el programa 4.1 de Lupa en Mà.
    El programa 4.1 del proper dimecres 20 de Juny tractarem el tema de la Recerca científica a partir de la possible pèrdua del avenços aconseguits en el sector científic degut a les retallades que s’estan aplicant al camp de l’I+D i al àmbit universitari.
    Per aquest motiu ens qüestionarem una sèrie d’interrogants com per exemple: Quin futur li espera a l’Estat si es deixen perdre els avenços assolits fins ara i no es continua invertint en Recerca? Que passarà amb els nostres científics d’ara i del futur? A quin pilar de l’economia s’agafarà Espanya si no aposta per l’I+D?
    Per aquest motiu el nostre entrevistat es el Ricardo Graña Montes, investigador en el camp de la bioquímica i vocal de la Federación de Jovenes Investigadores / Precarios, soci de l'Associació de Doctorands i Becaris de Recerca de Catalunya (D-Recerca) i membre en actiu de l'Assemblea de Tercer Cicle de la Universitat Autònoma de Barcelona. membre de D-Recerca.
    D-Recerca és l'Associació de doctorands i becaris de recerca de Catalunya. El seu motiu de ser és el precari tractament que rep la recerca per part de les Administracions i de les Institucions, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat, i especialment els preocupa la situació dels becaris de recerca i d’altre personal col•laborador degut a: manca de seguretat social, sense dret a l'atur o jubilació, manca de permisos de baixa per malaltia o maternitat, sense vacances reconegudes, sous baixos i futur molt incert, i aquesta situació es pot allargar fins i tot anys després d'obtenir el títol de doctor.
    Per més informació: http://www.d-recerca.org

    No us ho podeu perdre. Esperem que ens seguiu i us agradi.

    ResponElimina
  6. Ei Lupaenmaneros!
    Recordeu que aquest dimecres, a Radio Ateneu del Clot, de 20:00 a 21:30 al 89.5 FM (Fem Radio) o per streaming http://radioateneu.blogspot.com.es/, tindrem el nostre primer especial. En aquest cas ESPECIAL 25N i tocarem temes com:
    Anàlisi i repàs dels diferents programes electorals i d’alguns dels candidats. Veurem els partits que es presenten i segons sondejos les possibilitats d'assolir escons, farem un petit perfil dels candidats que encapçalen les llistes dels partits. Intentarem fer una visió en dades de la campanya 2.0 dels partits i els candidats, a partir d’àudios, espots publicitaris, etc.
    També, com no pot ser d’un altre manera, farem un debat i un anàlisi dels temes principal i veurem les diferencies entre partits. Analitzarem el Debat sobiranista a partir dels tipus de sobiranies que es presenten, (Unionistes, independentistes, etc). Veurem qui i com defensa cadascú, el dret a decidir. Analitzarem els models del nou estat i quin procés secessionista es portaria a terme.
    Per últim intentarem veure quin tipus de distribució econòmica i prioritats socials es plantegen. La despesa social i objectius, el foment del Treball i models de l’Estat del Benestar.
    Bé, com veieu serà un programa que tindrà molt contingut i esperem que no falteu a la nostre cita. Procurarem oferir una visió des de les diferents ideologies per plantejar tots els discursos possibles.
    Sort i fins dimecres!

    ResponElimina